Milé studentky, milí studenti,

ani v těch nejteplejších dnech vás nepřipravíme o výběr informací, příležitostí a zajímavostí ze světa vaší univerzity. Taky vás pozveme ven a nevynecháme ani letní soutěž.

CO SE DĚJE NA UP

Stručně z porady vedení UP

Na poslední poradě vedení (3. července) se hovořilo o vnitřní normě UP o ombudsosobě či o běžících nominacích na ocenění, jako jsou Česká hlava či Ceny Jana Opletala. UP aktuálně zahajuje nákup energií na rok 2025 přes Českomoravskou komoditní burzu Kladno. Přečtěte si celý souhrn (po přihlášení v Portálu UP), další pro vás připravíme během prázdnin. Podrobnější informace budou následně k dohledání v zápisech z porady vedení v UPShare, ale i v zápisech z jednání dalších orgánů, v normách a dokumentech UP i na dalších informačních platformách.

Nové číslo newsletteru Oddělení strategie a kvality UP

Proč i nadále přikládat význam univerzitním žebříčkům? To se dozvíte hned na úvod nového vydání newsletteru Oddělení strategie a kvality UP. Dále přináší informace o rozvojových a dotačních programech MŠMT ČR nebo udržitelném rozvoji. Tématem čísla je řízení rizik. Tuto problematiku představuje i širší čtenářské obci a ukazuje výhody zavedení funkčního systému řízení rizik v organizaci, jako je třeba právě UP.

Kdo by měl dostat Cenu Jana Opletala?

Studentská komora Rady vysokých škol udílí Ceny Jana Opletala studentům a studentkám i čerstvým absolventům a absolventkám středních a vysokých škol za jejich činnost v rámci studia, za studentskou i občanskou angažovanost, dobrovolnictví a další veřejně prospěšné aktivity. Od letošního roku může laureáty Cen Jana Opletala nominovat kdokoli! Využijte této možnosti a navrhněte někoho ze svého okolí do půlky října pomocí formuláře na webu.

Přečtěte si nové vydání bulletinu Projektového servisu UP

Projektový servis UP pomáhá všem zájemcům z univerzity s podáváním grantů a vyhledáváním dotačních možností. Poskytuje projektovou podporu napříč mezinárodními, národními i interními grantovými schématy. Zároveň vydává elektronický měsíčník s informacemi o novinkách a výzvách k předkládání projektů. Přečtete si jej a najděte vhodné financování pro svůj projekt nebo se připojte do výzkumných a vzdělávacích programů. Aktuální (7.) číslo najdete na webu Projektového servisu UP. Například se dozvíte, že lze podávat žádosti do dalšího kola projektů v oblasti pokročilých digitálních dovedností v programu Digitální Evropa.

Přihlaste svůj projekt do nové interní výzvy Proof of Concept

Vědeckotechnický park UP vyhlašuje v rámci programu TA ČR Sigma novou interní výzvu Proof of Concept, jejímž cílem je poskytnout podporu pro ověření či rozvoj inovativních řešení a přiblížení komerčně zajímavých nápadů do praxe. Řešitelé získají podporu manažerů Vědeckotechnického parku UP, základní tržní a patentovou rešerši, doporučení k dalšímu komerčnímu rozvoji nápadu, příležitost dostat nápad do praxe a cennou zpětnou vazbu. Nová výzva se zaměřuje především na projekty s možností komercializace prostřednictvím založení kompetenčního pracoviště nebo spin-off společností. V případě unikátních technologií lze však podpořit i technologie určené k licencování. Výzva je otevřena jak pro vědecké pracovníky, tak pro studenty doktorského studia. Přihlášky můžete posílat od 1. července do konce srpna, více informací k výzvě naleznete zde.

POZVÁNKY

Zaparkuj Hospodský kvíz: Letní speciál

Ani letos nebudete ochuzeni o open-air speciály Hospodského kvízu, které pro vás už několik let připravuje Univerzita Palackého. Vůbec poprvé se ale tentokrát potkáme v areálu Letňáku. V úterý 23. července na vás bude čekat Letní speciál kvízu plný témat spjatých s létem. Soutěžit mohou týmy o maximálním počtu osmi členů. Počet týmů je omezen kapacitou Letňáku (cca 25 týmů). Čeká na vás klasických 56 otázek a ceny od UPointu a našich partnerů pro 10 nejlepších týmů! Podrobnosti a registrace ve FB události.

Umění ve veřejném prostoru – i u budov UP

Vydejte se s Muzeem umění Olomouc poznat intervence Trienále SEFO 2024 do veřejného prostoru v Olomouci se zastávkou u Právnické fakulty UP, a to v pondělí 15. července večer. V rámci komentované prohlídky poznáte díla slovenské umělkyně Ilona Németh: Handiwork (Horní nám.), Památník ženám, které vařily sůl (nám. Národních hrdinů a hrdinek), olomouckého performera Vladimíra Havlíka: Marina Abramovičová předvádí „Spravedlnost“ (Právnická fakulta UP, 17. listopadu) či maďarské dvojice Randomroutines / Tamás Kaszás – Krisztián Kristóf: Automatizace Ludditů (Fakultní nemocnice Olomouc, Lékařská fakulta UP, Hněvotínská 3). Sraz je v 18:00 na Horním náměstí u Caesarovy kašny, trvání zhruba 2 hodiny, přejezdy tramvají. Vstup je volný.

NOVÉ NORMY

 
  • Postupy a metody zajišťování kvality na UP – novela č. 4

    Tato novela vnitřní normy, účinná od 2. července 2024, je určena zejména pro akademické pracovníky, studenty a další zaměstnance UP. Ruší vybrané indikátory kvality týkající se zahraniční mobility a poradenských služeb na UP.

Úplně všechny normy UP včetně těch neúčinných, rozdělené po součástech UP, s možností filtrace a vyhledávání v nich naleznou studenti a zaměstnanci UP po přihlášení na files.upol.cz.

SOUTĚŽ

Letní soutěž o rodinné vstupenky do Pevnosti poznání

Ani v létě nebudete ochuzeni o soutěže, které pro vás připravuje oddělení marketingu UP. Tentokrát máte možnost zasoutěžit si o čtyři volné vstupenky do Pevnosti poznání. Stačí, když nám do 17. července zodpovíte na e-mailu soutez@upol.cz soutěžní otázku „Jak se jmenuje nové univerzitní pivo, které najdete od konce června v sortimentu UPointu?“ a čtveřice vstupenek může být vaše. 

VÍTE, ŽE...

 

Sledujte také weby a sociální sítě!