Milé studentky, milí studenti,

léto je v plném proudu, ale my pro vás i tak máme několik novinek z univerzitního světa. Jistě vás potěší, že ve FreshUPech už jde platit kartou; známe také plán výpadků během servisního týdne. Nechybí ani letní soutěž, tentokrát s Vydavatelstvím UP. 

CO SE DĚJE NA UP

Podrobný harmonogram servisního týdne CVT UP (12.–16. 8.)

Servisní týden Centra výpočetní techniky UP letos připadá na 12.–16. srpna. V daném období bude docházet k výpadkům webu, Portálu UP a souvisejících aplikací, STAGu, e-mailu, jednotného přihlášení, úložišť nebo internetového připojení. Prohlédněte si harmonogram na webu.

Změny provozu menz a bister v servisnímu týdnu

Kvůli významným výpadkům univerzitních systémů v rámci servisního týdne CVT UP musí také menzy a FreshUPy v některých dnech omezit svůj provoz. Nebude funkční systém objednávek ani pokladny. Provoz stravovacích zařízení bude omezen dle rozpisu na webu SKM.

Ve všech FreshUPech jde platit kartou

Došla vám v peněžence hotovost a ISIC jste zapomněli doma? Nevadí, ve FreshUPech lze nově zaplatit útratu platební kartou, mobilem či hodinkami. Platební terminály zavedla Správa kolejí a menz UP ve všech svých bistrech (PřF, PdF, PF, FF, FF tř. Svobody, Holice) k prodeji veškerého sortimentu. Nezapomeňte ale, že studentská sleva na vybrané produkty (např. obložené pečivo nebo saláty) platí jen při platbě ISICem.

Nominujte dobrovolníky do soutěže o cenu rektora

Dělat něco pro druhé nad rámec svých povinností a věnovat svůj volný čas i energii pro zlepšení světa kolem nás není úplně samozřejmé. Ale bez dobrovolníků by spousta služeb, akcí i organizací mohla fungovat jen stěží. Univerzita proto klade na dobrovolnictví velký důraz a podporuje ho i každoročním vyhlášením soutěže o Cenu rektora pro dobrovolníky z řad studentů, absolventů a pracovníků Univerzity Palackého. Nominovat svého oblíbeného dobrovolníka můžete do 31. srpna prostřednictvím tohoto formuláře.

VZDĚLÁVÁNÍ

Zapište si online kurzy Islandské univerzity

Díky členství UP v síti Aurora máte možnost zapsat si online předměty z dalších evropských univerzit. Islandská univerzita aktuálně nabízí trojici předmětů, deadline pro registraci je 5. srpna. Podrobnosti i zápis na kurzy najdete na webu Aurory.  

 

Studujte doktorát v zahraničí

Odhoďte zábrany a posuňte své studium na další úroveň! V rámci projektu Seizmic můžete studovat doktorát na několika partnerských zahraničních univerzitách. Přihlášky jsou otevřené jak těm, kteří už mají magisterské studium hotové, tak těm, kteří ho budou teprve dokončovat. Více najdete na webu Aurory.

SOUTĚŽ

Soutěž: Tipněte si, kolik titulů je ve skladech Vydavatelství UP

Ve Skriptárně na Zbrojnici mají v týdnu od 22. do 26. července zavřeno. Probíhají tam totiž tradiční půlroční inventury a ve Vydavatelství UP počítají všechny knihy, které se nacházejí jak v regálech knihkupectví, tak ve skladech v podzemí Zbrojnice. A to je ideální příležitost pro rychlou soutěž! Tipněte si, kolik knižních titulů, které mají zásobu alespoň 1 výtisku, se ve skladech Vydavatelství UP nachází. Své odhady můžete posílat do 29. 7. na e-mail vydavatelstvi@upol.cz. Tři nejbližší tipy obdrží od VUP tašku s knihami, ideálními na letní intelektuální čtení.

VÍTE, ŽE...

 

Sledujte také weby a sociální sítě!