V rámci předmětu Cvičení chemie piva (ACH/VAR) měli studenti za úkol vybrat pivní styl dle kategorizace BCJP (Beer Judge Certificate Program). U vybraného pivního stylu bylo nutné provést sérii výpočtů na základě kterých by bylo možné uvařit 50 litrů konkrétního piva. Výstupem předmětu bylo plakátové sdělení.
Pivo uvařené dle vytvořeného receptu bylo podrobeno senzorické analýze (zprůměrované body, hodnocení dle BJCP):
- Belgian Dubbel (34/50) - Velmi dobré, obecně v rámci parametrů stylu, nějaké drobné nedostatky (kategorie 30-37 bodů)
- Red IPA (nehodnoceno)
- American Pale Ale (35/50) - Velmi dobré, obecně v rámci parametrů stylu, nějaké drobné nedostatky (kategorie 30-37 bodů)
- New England IPA (41/50) - Vynikající, vzorový styl, vyžaduje drobné doladění (kategorie 38-44 bodů)